Přejeme vám krásný a sladký začínající nový rok! 

Novoroční předsevzetí s čokoládou

S novým rokem přicházejí samozřejmě i novoroční předsevzetí. Mnozí z nás si slibují zdravější životní styl, lepší stravování nebo dokonce omezení sladkostí a hubnutí. Co kdybychom ale řekli, že nemusíte sladkosti zcela vynechat? Kvalitní čokoláda může být součástí vašeho zdravého životního stylu – a to bez výčitek! Chcete vědět jak?

Vězte, co jíte

Prvním krokem k zařazení čokolády do zdravého životního stylu je volba kvalitních produktů. Hledejte čokoládu s vysokým obsahem kakaa (alespoň 70 %) a minimem přidaného cukru. Tmavá čokoláda je bohatá na antioxidanty, které pomáhají bojovat proti volným radikálům v těle.

U nás najdete takto hořkou čokoládu hned v několika provedeních. Vyzkoušejte například naši velkou a extra hořkou čokoládu.

Obecně platí, že kvalitní suroviny a jejich kvalitní zpracování zákonitě něco stojí. Pokud se rozhodnete pořizovat levné varianty čokolády od jiných výrobců, zaměřte se alespoň na jejich složení a vybírejte tu nejméně problematickou.

Malé množství, velký efekt

Zdravý životní styl není o přehnaném omezování, ale o rovnováze. Malý kousek kvalitní čokolády dokáže uspokojit chuť na sladké a zároveň poskytnout tělu prospěšné látky, jako je hořčík, železo a flavonoidy.

Dopřejte si jen 2–4 kostičky tmavé čokolády jako součást svačiny nebo jako dezert po zdravém jídle. Tmavá čokoláda chutná skvěle v kombinaci s ořechy, ovocem nebo jogurtem. Tato spojení nejen podporují zdraví, ale také nabízejí pestré chuťové zážitky.

Čokoláda jako odměna

Zdravý životní styl není o dokonalosti, ale o dlouhodobé udržitelnosti. Dopřejte si kousek čokolády jako odměnu za dosažené cíle nebo motivaci k dalším krokům. Taková malá radost vás dokáže udržet na správné cestě.

Jednou z cest, jak začlenit čokoládu do zdravého životního stylu, je učinit z její konzumace malý rituál. Udělejte si chvilku klidu, uvařte si šálek horké čokolády z kvalitního kakaa a vychutnejte si ji.

   

Prospěšnost čokolády

Studie ukazují, že tmavá čokoláda bohatá na flavonoidy může zlepšit krevní tlak, snížit riziko kardiovaskulárních onemocnění a podporovat zdraví cév. Výsledky takového výzkumu najdete například v odborném článku Cocoa and Dark Chocolate Polyphenols: From Biology to Clinical Applications" od autorů Thea Magrone, Matteo Antonio Russo a Emilio Jirillo, publikovaná v červnu 2017 ve Frontiers in Immunology. Také se ukazuje, že účinky kakaa mají vliv na další oblast zdraví, jsou plné antioxidantů, imunomodulačních účinků a vlivu na zánět.

Prozkoumejte naši nabídku a vybírejte podle vlastních chutí.