Čokoláda a čaj – podzimní kombinace, které fungují

Minule jsme se podívali na to, jak se čokoláda krásně doplňuje s kávou. Tentokrát se přesuneme do trochu klidnější roviny – k šálku čaje.

Podzim k tomu vybízí: dny se krátí, venku se ochlazuje a chvíle s čajem a čokoládou se mění v malý rituál pohody. Ať už máte rádi silný černý čaj, jemný bylinkový, nebo ovocný plný vůní, vždy se najde čokoláda, která ho dokonale podtrhne.


🍫 Hořká čokoláda + černý čaj

Silný černý čaj (např. Earl Grey, Assam) má výraznou chuť, která se krásně doplňuje s vysokoprocentní hořkou čokoládou. Společně vytvoří hutný, intenzivní zážitek.
👉 Tip: naše 70% hořká tabulka


🍫 Mléčná čokoláda + bylinkový čaj

Heřmánek, meduňka nebo máta mají uklidňující účinky. Jemná mléčná čokoláda s nugátovou nebo karamelovou náplní je k nim ideální parťák – zjemní jejich bylinné tóny.
👉 Tip: mléčná pralinka s nugátem.


🍫 Bílá čokoláda + ovocný čaj

Ovocné čaje (lesní plody, šípek, malina) jsou kyselkavé a lehké. Bílá čokoláda je vyváží svou sladkostí a vzniká hravá, svěží kombinace.
👉 Tip: bílé pralinky.


🍫 Oříšky v karamelu + zelený čaj

Zelený čaj má travnaté tóny, které se krásně propojí s křupavostí a jemnou sladkostí karamelizovaných ořechů.
👉 Tip: karamelizované mandle nebo lískové ořechy.


Čokoláda a čaj jsou jednoduchá, a přitom dokonalá kombinace. Vyzkoušejte sami – podle chuti, nálady i počasí. Protože podzim chutná nejlépe, když si ho vychutnáte po svém.

👉 Inspiraci najdete tady u nás ne e-shopu

%s ...
%s
%image %title %code %s
%s